Bolim şi noi, dar nu ştim de ce

Am aflat de la un post tv (unul care se consideră Luceafărul televiziunilor româneşti) că un român reîntors în patrie e suspect de a fi infectat cu Ebola. Mi-a stat inima în loc. Mi s-a făcut ţăndări liniştita zi de duminică. Cum se poate aşa ceva?! Adică nici măcar la noi în ţară să nu fim la adăpost de febra Nilului?! Măcar dacă am fi călătorit şi noi prin Africa cea prea înapoiată. Atât i-a trebuit acestei televiziuni că a şi început să-şi pună poalele în cap şi să ne plângă de milă într-un mod cât se poate de isteric. Dacă ne îmbolnăvim toţi?! Mai ales că nu există tratament împotriva acestei răceli. Vai, vai şi iar vai! Suferinţă naţională, nu alta! În cazul de faţă nu ne rămâne decât să ne legăm un pietroi de gât şi să facem bâldâbâc în Dâmboviţa. Aia e!

Îi mulţumesc acestei adorabile televiziuni că se gândeşte la noi, dar nu pot să nu-mi aduc aminte de ultimele două alarme false: gripa aviară şi gripa porcină. Ce ne-am mai dat noi cu capul de toţi pereţii în aşteptarea marelui sfârşit şi cum acelaşi p(r)ost tv ne pregătea psihiceşte de întâlnirea cu Sfântul Petru. Zi de zi, şi-ntr-un caz şi-n celălalt, această voce a groazei naţionale ne-a pus nervii la grea încercare. Sincer vorbind acum, nici nu ştiu cum de am supravieţuit, deşi niciun român nu a murit răpus de gripa porcină sau aviară, aşa cum trâmbiţa sfâşietor pomenita televiziune.

La gripa porcină am asistat cu ochii bulbucaţi, gata să mă prăpădesc de râs şi nu de răceală, cum un popor întreg s-a vaccinat împotriva acestei răceli. Cozile erau mai mari decât la sicriul lui Stalin, în 1953, decât la alimentarele comuniste româneşti, în ani 80 sau la Caritas, în anii 90. Ca un inconştient ce sunt nu m-am vaccinat împotriva gripei porcine deoarece nu credeam atunci, aşa cum nu cred nici acum, într-o pandemie care să răpună rasa umană. Rasa umană îşi va veni singură de hac în clipa în care nu va mai avea nimic de halit de pe pământ (alimente sau resurse naturale). Am privit doar amuzat cum oameni în toată firea îşi injectează în vene un ser în speranţa unei vieţi de lungă durată. Parcă aveam în faţă un rai al drogaţilor, iar eu dincolo de poartă. Trec acum peste toate teoriile conspiraţiei care au atâta priză la români, să anunţ o ştire veche de când lumea, dar demnă de un breaking news bine pus la cale: cu toţi vom ajunge pe lumea cealaltă. Aşa că mai încet cu isteria provocată de frica de moarte. Isteria poate cauza un atac cerebral sau de cord care să grăbească îndeplinirea profeţiei televiziunii. Trăiţi-vă propriile vieţi! Nu lăsaţi televiziunea să o trăiască pe a voastră!

P. S.1 Între timp aflu că bărbatul s-ar putea să aibă malarie sau, în cel mai bun caz, un simplu cârcel de la statul prea mult pe scaun în avion. Asta îmi aduce aminte de o ştire de la Radio Erevan. Un radioascultător întreabă dacă este adevărat că Ivan Ivanovici Ivanov a câştigat o maşină. Radio Erevan îi răspunde că ştirea este adevărată, dar cu două mici observaţii. Nu e vorba de o maşină ci de o bicicletă şi nu a câştigat-o ci i-a fost furată.

P. S.2 ‘Raţi ai dracu’ cu televiziunile voastre cu tot!

Reclame

5 gânduri despre “Bolim şi noi, dar nu ştim de ce

  1. E jignitor de-a dreptul să ne considere atât de proşti încât să înghiţim toate balivernele astea!Nu detaliez acum că mă enervez şi am de scris, dar am să revin!

  2. Cunosc o mulţime de oameni pasionaţi de dezastre, pericole şi conspiraţii. Panica vinde, cam în acelaşi fel în care vânde scabdalul şi pornografia. E-urile, internetul, găurile din ozon şi de prin alte părţi, evreii, francmasonii, CIA-ul, radiaţiile… numai pericole şi conspiraţii. Sunt oameni care la serviciu, în timpul programului, petrec ore în şir scriind virale despre toate astea, despre cum cineva are interesul ca oamenii să moară, să fie manipulaţi, să se tâmpească. Deci asta cu Ebola era să fie o marfă bună, doar că – la naiba! – nu s-a confirmat!

  3. Pe vremea „porcinei” lucram intr-un cabinet de medicina a familiei. Televiziunile tocmai racneau cum murise nu stiu care actor ( cer scuze daca era altceva, iar eu tocmai fac o greseala! nu prea le am cu stirile TV!) din cauza unei gripe porcine. In secunda doi am fost asaltati de o multime de oameni care ne-au cerut insistent sa-i vaccinam. Am stat blocati un weekend intreg in cabinet, intre timp am cerut sa ni se mai elibereze doze de vaccin. Tot televiziunile au anuntat apoi ca tipul cu pricina murise din alta cauza!!! Noi insa am fost asaltati iar de populatie ca sa…isi exprime regretul ca au fost atat de naivi si s-au lasat vaccinati! Este trist ca se intampla asa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s