Băuturi fine pentru oameni subțiri

Cică 60% din băuturile fine (whiskey, cognac, șampanie etc) care se consumă în România se comercializează la Mamaia. De unde rezultă că cei care stau la Mamaia sunt niște finuți, niște subțiri. Altă interpretare nu am. Însă asta pare și foarte ciudat. Adică in doar 3 luni de vară, în apendicele Constanței, se consumă mai mult decât în 12 luni în restul țării. Măi să fie! Se pare că Mamaia te îndeamnă la consumul de băuturi fine. Cred că acolo e Triunghiul Bermudelor când vine vorba de băuturile zeilor.

La cât alcool se consumă la Mamaia te-ai aștepta ca și apa din mare să aibă miros de șampanie Perrier sau Krug. Dar nu e așa. Apa miroase a rahat ca peste tot la noi. Ceea ce înseamnă că nu ceea ce bei e important în viață ci ceea ce mănânci. Și la cât rahat se mănâncă la noi nici nu e de mirare.

În același timp mă gândesc oare ce beau mamaioții noștri atunci când se întorc acasă. După ce ai dat pe gât butoaie imense de finețuri lichide la Mamaia, acasă ce mai faci? Nu cred că ființele acestea delicate trec pe berea Noroc sau pe rachiul Pufoaica. Eu cred că nu mai beau nimic. Fac setea pentru a se păstra pentru Ibiza națională. Altfel nu-mi explic de unde dezechilbrul ăstra între Mamaia și restul țării. Ar mai fi o explicație, că mulți dintre mamaioți sunt rupți în fund și doar pe litoral se sparg în figuri, în timp ce acasă beau apa de ploaie adunată în ciubărul din spatele șurii.

Anunțuri

Un gând despre “Băuturi fine pentru oameni subțiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s