Homeless pentru eternitate

Aproape de casa mea s-au aşezat cu traiul 2 homeless-i, mamă şi fiu. Ea în jur de 55 de ani, el vreo 30. Ce e interesant la amândoi e că sunt cam duşi total cu sorcova. Cât e ziulica de lungă stau pe o bancă păzind două plase enorme de rafie. Un trecător grăbit ar crede că are de-a face cu doi călători. Nimic nu le trădează condiţia ce tinde spre zero.

După aspectul feţei par să fi fost la un moment dat oameni cumsecade, posesori de casă pe care, printr-un joc al sorţii, au pierdut-o şi au ajuns să locuiască în aer liber. Femeia are un baston de lemn masiv, aşa cum doar pe la bunici am mai văzut. Se deplasează cu grijă şi cu pompă de ai crede ca e vreo regină scăpătată de prea multă criză financiară globală. Indiferent de vreme poartă o vestă direct peste o bluză, dacă e vară, pe sub o şubă de constructor, dacă e iarnă.

Fiul mamei nu pare să aibă toţi boii acasă, în schimb e foarte liniştit. În ciuda vârstei sale stă mereu lângă mama sa ca o pavăză în faţa inamicilor. E foarte timid şi retras încât nu-ţi dai seama dacă el o apără pe ea sau invers. Indiferent de anotimp poartă acelaşi echipament de training de fâş, peste care iarna trânteşte o şubă mizerabilă.

Nu i-aş fi remarcat dacă într-o bună zi nu aveam să aştept pe cineva în părculeţ. Atunci am observat că nemişcarea lor de pe bancă e una cel puţin dubioasă. Mama ţinea în mâna lăsată liberă de baston o sticlă de apa de 500 ml cu care, aşa credeam eu, îşi astâmpărau setea. În realitate ori se încălzeau ori prindeau curaj sau şi una şi alta. Atunci când mama şi fiul trăgeau mai vârtos din sticlă şi-a făcut apariţia un homeless în costum veritabil de om al străzii. Prezenţa concurenţei a provocat un comportament nebunesc al băiatului. Acesta, sub atenta încurajare a mamei, a început să-i toarne confratelui său homeless 20.000 de pumni în cap.

După ce concurenţa a fost convinsă să-şi ia tălpăşiţa, în părculeţ şi-a făcut apariţia o femeie cam la vreo 40 de ani. Mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată, mai mult beată decât trează, mai mult bătută decât iubită această femeie a venit direct către fiul luptător. I-a tratat cu delicateţe rănile de la mâini, după care le-a lipit de proprii sâni. Se pare că holteiul nostru vagabond aprecia gestul femeii, îndepărtându-se fără nicio vorbă de mama sa. Iată că şi la homeless-i chemarea naturii e mai puternică decât glasul sângelui.

Sensibilizată de comportamentul fiului mama a început a răcni înjurături demne de un cioban priceput către femeia uşoară, mereu vinovată de deraierea emoţională a băieţilor neştiutori. Pot să spun că vocea strechiată a mamei a avut efectul scontat. Fiul a renunţat la plăcere şi s-a întors la datorie gratulându-şi mama cu un jet de cuvinte învăţate de un birjar vopsit in taximetrist. Fericită de puterea sa de convingere mama i-a dat nişte bani cu care flăcăul neconsolat şi-a mai luat o sticlă de apă. De data aceasta nu pentru a se încălzi sau pentru a-şi face curaj ci pentru a-şi îneca amarul unei iubiri imposibile.

Reclame

Un gând despre “Homeless pentru eternitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s