Copiii din ziua de azi

Copiii din ziua de azi au parte de ce e mai bun. Sunt copiii cei mai inteligenți, cei mai dezvoltați fizic și cu viitorul cel mai luminos. În comparație cu generația din care fac eu parte acești copii au condiții minunate pentru a deveni tot ceea ce își doresc. Aproape că mă străbate un sentiment de invidie pentru ce vor ajunge ei. Chiar mă gândesc cum m-aș putea metamorfoza într-un puști al prezentului pentru a deveni peste ani un adult al viitorului plin de oportunități.

Nu cu mult timp în urmă am fost în vizită la niște prieteni care au un băiat de vreo 5 ani. Prietenii sunt oameni foarte ocupați, mereu între două telefoane și trei întâlniri. Chiar dacă ești la ei în casă sunt slabe șanse să comunici cu ei. La final doar constați că v-ați văzut, dar nu și că ați vorbit. În asemenea condiții am socializat mai mult cu urmașul la tron. Băiatul de 5 ani are tot ce-și dorește. Părinții au grijă ca puștiulică să beneficieze de ce e mai bun pe lumea asta. Și cum are doar 5 ani ce e mai bun înseamnă cele mai bune jucării în cantități industriale. La fiecare 5 minute copilul desfăcea alta pungă cu jucării, plictisindu-se de ele la fiecare 4 minute.

Fără să-mi dau seama rămân doar cu băiețelul și cu dădaca. Ambii părinți au plecat fiecare în altă direcție, dar cu treburi la fel de importante. Înainte de a pleca m-au rugat să-l iau pe băiat și să-l duc într-un orășel din apropiere, la bunici, pentru că tot îmi era în drum. Zis și făcut. Iau copilul, iau dădaca și plecăm. Nici nu ieșim bine din oraș că băiatul își încordează mușchii și începe să țipe că el nu vrea la bunici ci la mall. Dădacă îi ține și ea isonul spunându-mi că așa a fost educat băiatul, să facă ceea ce vrea el și mă roagă să ne întorceam acasă. Acolo copilașul se va schimba în hainele de mall, apoi vom merge la mall și când progenitura se va plictisi abia atunci vom porni spre bunici.

În clipa aia am văzut negru înaintea ochilor și dorința mea de a face parte din generația actuală de puști s-a făcut praf și pulbere. Am dus odorul și dădaca direct la mall. I-am lăsat acolo cu mesajul că-și pot vizita bunicii într-o altă zi, poate atunci când nu vor mai fi malluri, iar eu mi-am continuat drumul nedorind să devin șofer de ocazie pentru copii inteligenți, dezvoltați fizic și cu viitorul luminos.

Acum câteva zile prietenul m-a sunat și mi-a spus că vor pleca în curând într-un tur al Golfului Persic cu tot cu prâslea. După ce închid telefonul mi-a răsărit fără să vreau un zâmbet în colțul gurii. Dacă deasupra Dubaiului copilul va dori la mall? Oare ce-o să facă dădaca? O să ceară piloților să-ntoarcă pentru că așa a fost educat suflețelul, să facă doar ce vrea el? Voi afla de la știri. Cătălin Radu Tănase abia așteaptă să relateze plin de înfrigurare și sentiment deturnarea unui avion de către o dădacă dedicată creșterii exemplare a odorului.

Publicitate

8 gânduri despre “Copiii din ziua de azi

  1. 🙂 Din păcate, aşa este. Au tot ceea ce-şi doresc, doar educaţia şi iubirea adevărată, părintească le lipseşte.

  2. In mijlocul drumului o lasam pe dadaca si pe copil la bunici, cu bilet pentru parinti sa concedieze dadaca 😆

    1. asta in cazul in care dadaca nu punea in practica directivele parintilor
      dar daca femeia facea exact ceea ce i se spunea de catre parintii ocrotitori? 🙂

  3. Nu poti generaliza dintr-un caz ! Sunt cativa copii care au tot ce isi doresc dar multi nu au si parintii nu bat mall-urile pentru capriciile celui mic. Parintii alearga dupa o paine pe care o castiga din greu. Este mai des asa decat ca d-l Goe din postarea ta. Eu asa cunosc multe cazuri iar ceea ce descrii e rarisim.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s