Bunicuța power puff

Sunt unele bunicuțe care se metamorfozează total atunci când le revine sarcina de a se ocupa de vreun nepot aflat la o vârstă foarte fragedă. Dacă până atunci aceste senioare ale zilelor noastre erau liniștite și cuminți, din acel moment ele se schimbă iremediabil. Ai spune că suferă de o formă rară de schizofrenie care se manifestă doar atunci când devin tutori neoficiali ai nepoțeilor.
Surpriza e cu atât mai mare cu cât devenirea vitejească a bunicuței se produce doar dacă în preajma ei și a nepurcelului se mai află cineva, de regulă o persoană străină. Și dacă la toate astea mai adăugăm un singur element, o coadă la o casă de marcat, transformarea în bunicuța power puff e garantată.
Indiferent de orice alte circumstanțe, bunicuța power puff va începe să vorbească tare și răspicat, glăsuind de regulă cu aerul sacralității despre excepționalitatea nepotului, obligând auditoriul de la coadă să asiste jenat la această formă de popularitate impusă. Nu ai încotro și zâmbești. Mai mult decât atât, dai din cap aprobator sperând ca bunicuța power puff să înceteze. Dar nu, acesta nu-i decât prologul. Simțindu-se privită, ea transformă nepotul într-un fel de moaște sfinte, care trebuie privite, admirate, dar nu atinse, iar ea devine un patriarh care răspândește sacra învățătură, recte opinii deșirate despre desăvârșirea nepotului, iar părinții acestuia fiind nici mai mult nici mai puțin decât reîncarnarea Sfinților Părinți.
Coada înaintează spre casa de marcat și tu speri ca micuțul odor sanctificat de bunicuță să facă vreo boacănă care să o acapareze pe bătrâna doamnă. Dar ți-ai găsit! Nepotul e doar pretextul manifestărilor senioarei noastre. Indiferent cât de tare urlă odrasla, bunicuța power puff se simte datoare să vorbească mai tare, acoperind orice zgomot produs în magazin.
Într-un final bunicuța power puff pleacă promițând să ne povestească noi capitole din viața prințului sfințit de ea cu proxima ocazie. Cei rămași se bucură de șansa de a nu o mai vedea și își jură să renunțe cu desăvârșire la comerțul clasic. Oare în online există bunicuțe power puff? Pe noi, sincer, ne-a făcut paf!

Anunțuri

5 gânduri despre “Bunicuța power puff

      1. 😛 paiii, se spune,, trebuie sa stii cum si ce intrebi pentru a primi raspuns „, si tu stii ! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s