Nela – sursa mea de excepție

O cunosc de 12 ani. Mai bine zis o cunosc dintotdeauna, pentru că m-a făcut să-mi schimb dioptriile prin care priveam lumea. Fiecare apariție a ei mi-a descrețit fruntea și, Dumnezeu mi-e martor, de multe ori am fost innegurat. Vocea ei puternică, tunătoare, dar permanent optimistă, cuvintele frumoase rostite oricui, indiferent de rang, m-au făcut să-mi îndrept privirea spre ea și să zâmbesc involuntar.

Nu cred că e există persoană cu care să nu se fi intersectat și care să nu preia ceva din volubilul suflet al Nelei. Am văzut-o râzând, am văzut-o plângând, am văzut-o îngândurată, dar niciodată tăcută și mai presus de toate niciodată pornită pe cineva sau pe ceva. Ca un metronom al optimismului, te scotea din starea în care erai și te împingea cu forță spre exaltarea simțurilor.

Uneori veneai încruntat, supărat. Odată intrat în raza vizuală a Nelei era imposibil să nu vezi dincolo de problemele tale, să nu zâmbești și la final să nu fugi de la câtă energie îți oferea, doar acordându-ți câteva clipe din timpul ei mereu ocupat.

Acum, după 12 ani, stau și mă gândesc dacă nu Nela ne-a dat nouă suficiente exemple de viață trăită din plin și frumos, obligându-ne și pe noi să facem la fel, demonstrându-ne că om de excepție poate fi oricare dintre noi.

Reclame

Un gând despre “Nela – sursa mea de excepție

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s