De ce un NU hotărât politicii

Pentru că de la Alecsandri (1879) încoace motto-ul politicienilor a fost „Scoală-te de la locul tău, să mă pun eu”.

Pentru că I.L.Caragiale este încă actual. Ceea ce înseamnă că noi nu am progresat deloc, iar politicienii au rămas la fel de primitivi ca în „O scrisoare pierdută”.

Pentru că politicienii se gândesc mereu la un singur viitor – al lor, fireşte, şi nu al ţării. După doar un mandat averile împricinaţilor ne aduc aminte de Caritas. Cresc într-o zi cât a oamenilor cinstiţi în 8 ani.

Pentru că nivelul de educaţie al politicienilor nu e mai mare mare decât al minerilor. Cu scuzele de rigoare de rigoare pentru mineri, care nu au avut şanse deosebite de a reuşi în viaţă.

Pentru că nivelul de inteligenţă al politicienilor se situează undeva între capacităţile intelectuale ale unui preşcolar şi ale unui cioban rămas blocat în munţi încă de la naştere (Excepţie face Ghiţă Ciobanu’). Toţi repetă aceeaşi poezie de grădiniţă, încât îţi dau senzaţia ca avem de a face cu un singur politician multiplicat în tiraj de masă.

Pentru că te pot baza pe cuvântul politicienilor aşa cum te poţi baza pe prognozele meteo. Atunci când ţi se spune că va fi soare, e recomandabil să-şi iei cu tine o umbrelă voluminoasă şi rezistentă.

Pentru că politicienii nu sunt mândri că sunt români. Singura lor mândrie este aceea de a face parte dintr-un clan pus pe înavuţire cu orice preţ.

Pentru că responsabilitatea politicienilor este lucrul pe care oamenii de ştiinţă  britanici (atât de citaţi de mizerabilele ziare de scandal) nu l-au descoperit încă şi nici nu cred că o vor face.

Pentru că a vota cu un anumit partid politic e ca şi ţi-ai ipoteca toate bunurile pe care le deţii  unor curve.

Pentru că politica atrage, precum o hârtie de prins muşte, tot ce e mai rău, mai putred şi mai condamnabil în Ţara Românească.  A trece în CV că ai făcut politică e ca şi cum ai recunoaşte ca ai făcut prostituţie pe Centura Capitalei şi că ai avut ca şi clienţi propriile rude de gradul I.

Pentru că politicienii noştri au compromis până şi idea de politică. Cu scuzele de rigoare pentru politicienii din Germania, Danemarca, Suedia, Norvegia sau Finlanda.

Pentru toate acestea spun un NU hotărât politicii!

2 gânduri despre “De ce un NU hotărât politicii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s